Addtech: faller efter utebliven dataintrångsuppdatering

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teknikhandelskoncernen Addtech föll i torsdagsförmiddagens handel på Stockholmsbörsen.

Något officiellt budskap som kan förklara nedgången har Addtech inte släppt sedan den 31 oktober, då en uppdatering om det dataintrång som drabbat koncernen föregående dag offentliggjordes. Sedan dataintrånget blev offentligt har aktien fallit omkring 15 procent.

Bland analytiker sägs det ha funnits förhoppningar om att bolaget skulle ge någon form av uppdatering med ett positivt budskap om en lösning på dataintrånget inför dagens presentationer hos mäklarfirmor, enligt Nyhetsbyrån Direkts källor.

"Vi har haft en investerarpresentation i dag, men har inte sagt något nytt. När vi har signifikant ny information kommer vi att kommunicera det externt till alla samtidigt", säger vd Niklas Stenberg till Direkt.

Hur går det med åtgärdsprogrammet?

"Vi arbetar enligt plan och gör framsteg för varje dag. Tills vidare jobbar bolagen på i decentraliserad anda", säger Niklas Stenberg.

Tidigare har ni uppgivit att omkring 80 av era 130 bolag drabbats, motsvarande drygt hälften av försäljningen. Hur har den siffran ändrats?

"Det är en komplicerad process och situationen förbättras dag för dag. Jag kan inte ge dig någon exakt siffra."

När kan det bli aktuellt med en bedömning av de ekonomiska konsekvenserna?

"Det har jag ingen tydlig uppfattning om i dagsläget. Intrånget är polisanmält och vi följer de instruktioner vi får, men arbetet går framåt", säger Addtechs vd.

Aktien handlades vid 15.30-tiden på torsdagen till 250 kronor, en nedgång med 5,5 procent för dagen. Som mest var aktien ned drygt 8 procent.

Graf: Addtech kursutveckling 2019

image

Källa: Infront